Onderhoud van rieten daken

Om zo lang mogelijk van uw rietendak te kunnen genieten heeft het onderhoud nodig.


Om zo lang mogelijk van uw rietendak te kunnen genieten heeft het onderhoud nodig. Het jaarlijks laten controleren op gebreken en deze herstellen is vaak voldoende. Iedere 3 a 5 jaar laten schoonvegen of schrappen verlengd de levensduur aanzienlijk. Een schoner dak is een droger dak en gaat langer mee. 

Echter wanneer het dak zichtbaar dunner wordt en legdraden in het zicht komen komt u voor de keuze om het dak te laten renoveren. Hierbij wordt er veel riet bijgestoken om het rietpakket dikker te maken en draden weer in te dekken. Wanneer u er voor kiest dit niet te doen zullen wij uw dak ook nog steeds blijven onderhouden maar de kans op lekkages en schades door (stormachtige) wind en ook vogels wordt wel groter.

Neem contact op

Profiteer van voordeel

Nog t/m Juni 2015 kunt u profiteren van de 6% regling op arbeid bij al uw rietendak onderhoud! Bent u benieuwd wat de kosten zijn voor onderhoud aan uw dak Of wilt uw weten wat de staat en de te verwachten levensduur van uw rietendak is neemt u dan gerust contact met ons op.

Onderhoudscontracten

Met riet kun je geweldige daken maken. Het dak beschermt het gebouw tegen invloeden van buitenaf (neerslag en zon), maar door deze invloeden slijt het riet. Om ervoor te zorgen dat een rieten dak zo lang mogelijk in goede staat te houden, moet het dak onderhouden worden. Rietdekkersbedrijf firma Voogt biedt onderhoudscontracten aan, waarmee u de levensduur van uw rieten dank aanzienlijk kan verlengen en de uitstraling van uw dak zal verbeteren. Jaarlijks bieden wij een inspectie en behandelen we eventueel tegen mos en algen.

Indien nodig schrappen we het rietendak en stoppen het riet bij op de plaatsen waar het iets harder is weg gesleten. Wanneer u nog een vrij nieuw dak heeft dan zullen de werkzaamheden voornamelijk bestaan uit het corrigeren van kleine schade door vogels.

Neem contact op

 

Build on Applepie CMS by Waltman Development